headerphoto

 


Voľné miesta do 1. ročníka 2023/24


3-ročný učebný odbor:
• 6456 H kaderník - - - 3 miesta

4-ročný študijný odbor:
• 6425 H kaderník-vizážista - - - 1 miesto

 

Koniec šk. roka 2022-23

Milí študenti! Milí kolegovia!

Na začiatku školského roku som Vám priala veľa chuti, múdrosti a energie do Vášho štúdia. Dúfam, že Vaša celoročná cieľavedomá príprava, usilovnosť a prekonávanie samého seba priniesli očakávané výsledky a splnenie Vašich ambícií. Máte za sebou rok naplnený školskými povinnosťami na teoretickej i praktickej výučbe. Pred sebou máte dva mesiace "lenošenia", oddychu a krásnych letných chvíľ. Užite si ich v zdraví v kruhu svojich blízkych a priateľov. Na september sa pre Vás inštalujú z projektu IROP nové podlahové krytiny a svietidlá v učebniach a všetky prevádzky odborného výcviku a praxe sa už pýšia komplet novým zariadením (pracovné stoly, zrkadlá, kadernícke kreslá, kozmetické lehátka, kreslá na líčenie, pojazdné vozíky, taburetky,...), ktoré budú doplnené novým moderným prístrojovým vybavením. Máte sa na čo tešiť.

I. Sedláková, riaditeľka školy

Zvládli ste školský rok v úlohe pedagóga, poradcu, manažéra, tvorcu projektov, pokladníka, vychovávateľa, administrátora... a odovzdali kus seba. Máme za sebou tvorbu a implementáciu úspešných projektov, ktoré opäť materiálne vylepšia naše pracovné prostredie a zvýšia komfort teoretickej i praktickej výučby. Vzhľadom na to, že sa podarilo obhájiť projekt Centra odborného vzdelávania a prípravy, čakajú nás od septembra nové povinnosti a záväzky s tým spojené. Želám Vám, aby ste si každý deň dovolenky (nie prázdnin, lebo tie majú iba žiaci), s pôžitkom vychutnali, zregenerovali duševnú silu, naplnili sa pocitom šťastia a načerpali optimizmus a energiu do nového školského roka.

I. Sedláková, riaditeľka školy

^^^

Stretneme v pondelok 4. septembra 2023 o 8.00 hod

 


ROOTS & SHOOTS: Lyže v lete?!!


Na fotke to na prvý pohľad vyzerá ako odchod na lyžovačku. Ale neuveríte, nič také sa nekoná. My, dievčatá I. I, sme niesli dosky na lavičky v parku UNLP. Nálada bola výborná, pretože to bola "BODKA " za projektom Nielen lieky liečia.


 


Mobilita Erasmus Málaga 2023 II


S Erasmom sme znovu vo svete

Máme za sebou polovicu mobility. Žiaci pracujú v kaderníctvach, kozmetických salónoch a obchodnej prevádzke. Majú množstvo nových skúseností a spoznali nových ľudí. Vo voľnom čase absolvujú základy španielčiny, spoznávajú krásne zákutia Malagy a španielskej kultúry. Na sobotnom celodennom výlete do Granady mali možnosť vidieť niečo z UNESCO dedičstva ľudstva. Úžasné zážitky, ktoré im nikto nevezme.

FB MALAGA

 


ROOTS & SHOOTS: Nielen lieky liečia


Vo štvrtok a piatok (15. a 16. júna 2023) I. I trieda v rámci projektu Roots a Shoots - Nielen lieky liečia vytvorili bylinkovú špirálu v parku UNLP na Rastislavovej ulici. Na foto vidíte stav pred a po realizácii. Môže byť? 😍

 


Mobilita Erasmus Málaga 2023 I


S Erasmom sme znovu vo svete

Mobility v odbornom vzdelávaní v tomto školskom roku sme ukončili stážami v Málage. 15 žiakov získava odborné skúsenosti v miestnych kaderníckych, kozmetických salónoch a obchodných prevádzkach. Vo voľnom čase spoznávame krásy historického centra Malagy. Málaga je prístavné mesto v južnom Španielsku v Andalúzii. Pochádza odtiaľ preslávený maliar Pablo Picasso.

Pozri viac FOTO TU

 


Oznam vedenia školy pre rodičov a žiakov


Ďakujeme za prejavenú dôveru a účasť v 1. kole prijímacieho konania pre školský rok 2023/2024.
Vzhľadom na 100% naplnenosť plánovaných počtov žiakov 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 vo všetkých učebných a študijných odboroch druhé kolo prijímacieho konania sa nevyhlasuje.

 


BEAUTY deň pre zdravotné sestry


12. máj je Medzinárodný deň zdravotných sestier, kedy si pripomíname záslužnú prácu všetkých sestier a pôrodných asistentiek. Preto sme pre nich v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach pripravili Beauty deň. 11.-12. mája 2023 im kozmetičky III.A pod vedením p. majsteriek Kebluškovej a Ružičkovej spríjemnili pracovnú zmenu masážou rúk, úpravou obočia a líčením. Vo vysokom pracovnom tempe obslúžili až okolo 100 zdravotných sestier, ktoré boli veľmi vďačné. Veď po ťažkom období covidu a každodennej stresujúcej práci si chvíľu relaxu určite zaslúžia. Sme hrdí na našich študentov, ktorí sa dokážu zapáliť pre dobrovoľnícku činnosť, chcú pomáhať a rozdávať radosť.

FOTOALBUM TU

 


DOBROVOĽNÍCTVO v KC pre matky s deťmi


Veľmi radi sme 4. 5. 2023 prijali ponuku OZ Dobré srdce na spoluprácu na skrášľovacom dni pre klientky Krízového centra pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi. Pod vedením p. majsterky D. Štadlerovej naši kaderníci-vizážisti III. A a III. D vykúzlili klientkám centra nielen krásne účesy, ale aj úsmev a dobrú náladu. Ich dobrovoľnícka činnosť neušla ani kamerám RTVS a TV telKE. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a inšpiráciu pre ostatných.
A práve včera nám bol doručený aj TENTO ďakovný list, ktorý si veľmi vážime.

FOTOALBUM TU

 


ROOTS & SHOOTS: makety lavičiek


Aj dnes sme pracovali na príprave art-návrhov lavičiek.
Na pripomenutie: v rámci projektu Nielen lieky liečia chceme upraviť lavičky v areáli starej nemocnice a vysadiť bylinky.
Využívame každú voľnú chvíľu!


 


DEŇ ZEME


Pri príležitosti Dňa Zeme sa dievčatá III. I zúčastnili podujatia Zelené mestečko KSK. Pred Úradom Košického samosprávneho kraja boli prezentované aktivity, do ktorých sa mohol zapojiť ktokoľvek. Žiačky tu videli výrobu ekologického pracieho prášku, včeloobalov, dekorácií s populárnym sterilizovaným machom, ktoré poslednú dobu žnú slávu. Ochutnali vodu, ktorá prešla špeciálnym uhlíkovým filtrom. Bola tu aj burza oblečenia, ktorej výťažok putoval do Nadácie KSK.

Zaujala výroba háčkovaných pelechov zo starého oblečenia. Tie poputujú do útulkov pre zvieratká. Oslovili aj aktivisti SAVE NATURE CIVAS, ktorí vo voľnom čase upratujú a likvidujú čierne skládky a smetiská. Ukázali najbizarnejšie predmety, ktoré našli odhodené v prírode. Neuveriteľné, ale v Košiciach sú bicykle na vodíkový pohon! Mali možnosť si ich nielen obzrieť, ale aj vyskúšať. Je to pekná myšlienka, pretože takto sa môže odbremeniť automobilová doprava v meste.

 


Exkurzia v Klimatickej záhrade ♠


Ako sa hovorí, lepšie raz vidieť ako 100x počuť, a tak sme piatkový deň 21.4. zúžitkovali so žiakmi II.D a navštívili sme ZŠ Dneperskú v Košiciach. Perfektne vyškolení žiaci ZŠ nás sprevádzali jednotlivými stanovišťami Dneperskej záhrady. Ukázali nám pergolu, možnosti zberu dažďovej vody, vyvýšené záhony, vysadené bylinky, kríky i stromy, vtáčie búdky a hmyzí hotel. Najviac zo všetkého nás zaujali napájadlá pre vtákov a hmyz, ktoré žiaci vytvorili v rámci krúžku. Zaujímavá bola tiež outdoorová učebňa - amfiteáter. Sme vďační za rozšírenie poznatkov a načerpanie inšpirácie.

Opäť sa ukázalo, že vzájomnou spoluprácou učiteľov a žiakov vznikajú úžasné výtvory. Hreje nás pri srdiečku, že ako naša škola, tak aj iné školy v Košiciach postupne menia školské záhrady na klimatické, pretože sú nielen krásne, ale majú najmä dôležitú funkciu - napomáhajú zmierňovať dopady klimatických zmien.

 


Kaderník Medzibodrožia


V Kráľovskom Chlmci sa 19. 4. 2023 konal 6. ročník súťaže „Kaderník Medzibodrožia“. Žiačky našej školy sa opäť na tejto súťaži úspešne zúčastnili. Dievčatá boli šikovné, tvorivé a hlavne precízne v čistote kaderníckej práce. Keď ich prvotná tréma opustila, prstíky zručne vytvárali prstence a pletence. Výsledkom snahy a zodpovednej prípravy sú pódiové umiestnenia

1. miesto Kika Bokšanská z III.A triedy kategória „Barok“
2. miesto Nikola Györgyová z II.D triedy kategória „Cisárovná Sissy

Obidvom súťažiacim blahoželáme, modelkám ďakujeme za ochotu pomôcť a pani majsterkám Štadlerovej a Petričkovej, ktoré dievčatá viedli, ďakujeme za trpezlivosť a pedagogický kumšt, ktorý priniesol prekrásne výsledky.

Pozri viac FOTO TU

 


Nielen lieky liečia


To si povedali naše Eko girls z I. I. ??Perfektnou prezentáciou projektu ZÍSKALI na revitalizáciu lavičiek v areáli Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach grant Root & Shoots, ktorý im pomôže realizovať krásny projektový zámer. ♥

 


Prišlo milé ...

 


Digitálne a zelené zručnosti


„Zelený“ príbeh našej školy je v digitálnej forme v tomto videu

Už pri vstupe do našej školy návštevníkov upúta dažďová záhrada. Vytvorili ju žiaci, ktorí pozorujú v nej život a premenu. Školský dvor premenili na klimatickú záhradu = živú učebnicu. Vzniklo skvelé miesto pre nový spôsob eko-vzdelávania i relaxáciu. Pri outdoorovej učebni, vytvorili ďalšie dve dažďové záhrady a jazierko s biotopom. Už sa tešia na prvé plody vysadených ovocných drevín.
Žiaci vedia, že trávnik nedokáže zadržať toľko uhlíka ako lúka, preto sa rozhodli, že časť záhrady sa nebude kosiť. Na prilákanie opeľovačov vysadili trvalky, ktoré majú aj liečivé účinky. Aj iné druhy hmyzu tu nájdu útočisko - v hmyzích domčekoch.

Čítaj ďalej...
Pod starými stromami vybudovali dvojkomorový komposter, postavený z použitých paliet. Dva vyvýšené záhony sú dôkazom, že zelenina sa dá pestovať skoro všade, aj na betónovej ploche. Zasadený pavinič už túto sezónu premení starý plot na zelenú stenu.
Trieda vizážistiek vytvorila video o vzácnosti vody. Chcú motivovať k pitiu čistej vody z vodovodu aj svojich spolužiakov. Ozdravovacím procesom prechádza aj budova školy. Pred výmenou starých svietidiel na chodbách žiaci spracovali spotrebu elektrickej energie do tabuliek a grafov a neskôr porovnali s novými LED. V apríli bude v rámci projektu na streche školy nainštalovaná fotovoltaická elektráreň. Množstvo vyrobenej energie bude prezentované na obrazovke na chodbe. Získané dáta žiaci spracujú a budú prezentovať na web stránke a rodičom na triednych aktívoch. Vetranie oknami si v triedach regulujú žiaci podľa hodnôt na meračoch CO2. Dve žiačky sa dokonca zapojili do súťaže a Design Thinking. Staré tričká určite nepatria do koša. Naši žiaci z nich vytvárajú originálne kúsky, ktoré budú ponúkať aj iným. Pri vzniku návrhov využívajú nástroje editora na úpravu fotografií.
Zdravie začína od seba, preto naši žiaci v rámci dní zdravej výživy ponúkajú vlastnoručne pripravené nátierky a recepty na letákoch. Aj v škole sa separovanie odpadu stalo bežnou súčasťou života. V triedach sú umiestnené tri koše a vo vestibule separačné vrecia. Poster vytvorený maľovaním rukami a nohami motivuje nielen žiakov, ale aj návštevníkov školy.
Ekotím našich žiakov sa pravidelne online vzdeláva a následne pokračuje v rovesníckom vzdelávaní v triedach. Naše kozmetičky pripravujú pre svojich spolužiakov vlastnú biokozmetiku vyrobenú z domácich surovín. Diagnostická mikrokamera im slúži na správnu voľbu ošetrenia, ale aj na vytvorenie kartotéky. Kaderníci zase na počítači simulujú účesy z krátkych, polodlhých a dlhých vlasov pre seba aj pre klientov. Svoje budúce firmy už teraz vedia propagovať plagátmi a videami vytvorenými na počítači.
Žiakom nie je ľahostajné ani prostredie mimo školy. Na jar v rámci projektu „Nielen lieky liečia“ v parku fakultnej nemocnice pomaľujú lavičky eko-motívmi a vytvoria bylinkovú oázu.

 


Finančná gramotnosť je dôležitá


Racionálne hospodárenie s financiami je základným predpokladom človeka pre jeho spokojný a úspešný život. V dnešnom uponáhľanom tempe života je nevyhnutné mať osvojené aj znalosti finančnej gramotnosti, ktorá pri správnom pragmatickom využití dokáže uskutočniť progres v osobnej či pracovnej sfére života každého jedného z nás. A takýto ,,štart“ sme ponúkli našim maturantom prostredníctvom finančného odborníka zo spoločnosti Partners Group. Boli prezentované základné pravidlá finančnej gramotnosti formou vizuálnej prezentácie a rozhovoru. Najzaujímavejšia však bola diskusia, kde študenti prejavili značný záujem o túto problematiku.

Pozri viac FOTO TU

 


Mobilita Erasmus Olomouc 2023


Od 20. marca 2023 absolvuje 8 študentov a 2 pedagogickí zamestnanci 14 dňovú odbornú stáž v partnerskej Strednej odbornej škole obchodu a služeb v Olomouci. Okrem získavania nových odborných zručností spoznávajú krásne historické pamiatky Olomouca, dokonca aj Prahy. Pedagogickí zamestnanci job shadowing využijú ako efektívnu metódu nadobúdania nových metodických a didaktických skúseností.

Pozri viac FOTO TU

 


Aj zlato zo súťaže


Opäť boli naši žiaci úspešní!

24.marca sa naši žiaci zúčastnili 26. ročníka súťaže v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike s medzinárodnou účasťou. Súťaž sa konala v krásnych priestoroch Reduty v SNV. Žiaci ukázali svoju zručnosť a kreativitu a presadili sa v konkurencii svojich rovesníkov, kde si odniesli v dekoratívnej kozmetike na tému Galaktická krása - súťažný make-up 1. miesto Kristína Bokšanská III. A odbor kaderník - vizážista pod vedením Bc. Mariety Plačkovej. V účesovej tvorbe pánsky strih na tému: Pánsky “trendy” strih 3. miesto Tomáš Markovič I. A odbor kaderník - vizážista pod vedením Bc.Jany Ivanovej
Všetkým blahoželáme ku krásnemu umiestneniu.

Pozri viac FOTO TU

 


Mobilný odber krvi v škole


Darcov krvi nie je nikdy dosť, veď len pri operácii srdca jeden pacient spotrebuje 5 transfúznych jednotiek, pri autonehode ich môže byť až 50. Preto sme veľmi radi, že 21. 3. 2023 sa v našej škole podarilo prvýkrát zorganizovať mobilný odber krvi, na ktorý sa prihlásilo vyše 30 záujemcov. Po vypísaní dotazníka, odberu vzorky a lekárskom vyšetrení sa k odberu dostalo 13 darcov. Zaslúžia si naše veľké poďakovanie a uznanie. Ďakujeme zdravotníkom, ale aj hlavným organizátorom – p. uč. Ing. Mentovej a I. NSA.

Pozri viac FOTO TU

 


Svetový deň Downovho syndrómu


Ponožková výzva

21. marec je Svetový deň Downovho syndrómu. Aj na našej škole sme sa pripojili k ponožkovej výzve. V tento deň si obliekame dve rozdielne ponožky na znak rešpektu voči ľuďom s DS, ktorý majú o jeden 21. chromozóm naviac. Chceli sme poukázať na to, že majú využívať rovnaké práva a príležitosti ako my ostatní a že sú rovnocennými členmi našej spoločnosti.

 


SOLVE FOR TOMORROW II


Dievčatá zo IV. I – Lívia Bujňáková a Melisa Strompová postúpili do ďalšieho kola súťaže. Spracovali svoj projekt – Klíma (nielen) doma metódou Design Thinking (DT). Čo to je? DT je nelineárny proces, ktorý tímy používajú na pochopenie používateľov, spochybňovanie predpokladov, predefinovanie problémov a vytváranie inovatívnych riešení na prototypovanie a testovanie. Ak vám toto vysvetlenie nie je jasné, určite to pochopíte z videa.

 


Klimatická zmena sa ťa týka


Prečo sú také časté požiare v Austrálii? Čo spôsobuje topenie sa Antarktídy? Ako to súvisí s roztápaním Demänovskej ľadovej jaskyne? Týmto a ďalším otázkam bol venovaný interaktívny eko program "Klíma sa ťa týka" v Ekologickom vzdelávacom centre SOSNA v Družstevnej pri Hornáde. Zúčastnili sa ho 14. 3. 2023 žiaci I.I a I.D a učitelia Jac a Ballayová. Súčasťou programu bol krátkometrážny dokumentárny film o klimatickej zmene "Po nás potopa". Žiaci absolvovali workshop zameraný na predpokladané dôsledky spôsobené zmenou klímy v najbližších rokoch a exkurziu v Klimatickej záhrade v areály Ekocentra SOSNA.

 


Roots & Shoots – boli sme na „meračke“


Projekt I. I - „Nielen lieky liečia“ - pokračuje! Na pripomenutie: chceme v areáli FNLP vytvoriť bylinkovú oázu a „oživiť“ lavičky vlastnými maľbami. Na spracovanie výtvarného návrhu potrebujeme však poznať skutočné rozmery lavičiek. Preto sme sa rozhodli konať a šli sme do parku v nemocnici. V ten deň bolo síce dosť chladno, ale slniečko „vykukovalo“ spoza mrakov a vzduch trošku zohrievalo. Premerali sme všetko, čo bolo potrebné. Chlad sme nevnímali, lebo sme si pritom predstavovali, ako premenou tejto časti parku potešíme pacientov a návštevníkov nemocnice.

 


ŠIKOVNÉ RUKY A LÁSKAVÉ SRDCE


16. 2. 2023 študenti I. NSA, III. A a II. D pod vedením p. uč. Mentovej a Kebluškovej prispeli k slávnostnej nálade seniorov zo špecializovaného zariadenia Arcus na Skladnej ulici v Košiciach. Pred fašiangovou zábavou ich skrášlili strihaním, úpravou vlasov a dámy aj líčením. Hovorí sa, že najsilnejším prostriedkom proti starnutiu je láska. Veríme, že sme naším dobrovoľníctvom a láskavým prístupom seniorom spríjemnili deň a cítili sa krásne a výnimočne.

 


Pozornosť pre zdravotníkov UNLP


Dobrovoľníctvo v UNLP, ktorá sa nachádza v blízkosti našej školy, úspešne pokračuje. Tentokrát sme chceli zdravotníkom spríjemniť deň, lebo vieme, aká náročná a často aj stresujúca je ich práca. Oni ju však považujú za svoje poslanie. 17. 2. 2023 navštívili žiačky III.A odboru kozmetik pod vedením p. uč. Mentovej a Ružičkovej Neonatologické oddelenie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach a potešili zdravotné sestry a lekárky príjemnou masážou rúk a úpravou a farbením obočia. Bolo to naše poďakovanie za ich obetavú službu pre nás všetkých. Povzbudila nás pozitívna odozva a slová chvály, tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Pozri viac FOTO TU

 


Ďakovný list z Domu pokojnej staroby


Dobrovoľnícka činnosť a service learning si v našej škole našli svoje miesto a sú medzi študentmi obľúbené. Sme veľmi radi, že aj v partnerských komunitách sa stretáva s pozitívnou odozvou. V Dome pokojnej staroby v Košiciach, ktorý spadá pod Arcidiecéznu charitu Košice, boli naši študenti navštíviť seniorov, aby im poskytli beauty služby, darovali ručne robené ruženčeky a strávili s nimi predvianočný čas. Ďakujeme za povzbudivé slová, ktoré nás hrejú pri srdci a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

 


Správna voľba povolania 2023


Sme pripravení a tešíme sa na všetkých návštevníkov

 


Dobrovoľníctvo v UNLP pokračuje a potešuje


V minulom šk. roku sme s Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura v Košiciach úspešne spolupracovali na service learningovom projekte Chobotničky pre bábätká – pre mamičky. Už vtedy sme sa s neonatologickým oddelením dohodli na ďalšej spolupráci, lebo bábätkám by veľmi prospeli nové a hrejivé deky z certifikovanej detskej vlny. Po trpezlivej, ale radostnej práci 16. 12. 2022 I.NSA s p. uč. Mentovou darovala UNLP 11 dečiek. Nech našim bábätkám dobre slúžia. Milí lekári a zdravotné sestry, vážime si vašu prácu!

 


Ďakovný list od seniorov


Potešil nás ďakovný list od Judr. Vojtecha Hintoša zo špecializovaného zariadenia pre seniorov Arcus na Skladnej ulici, ktoré sme navštívili 9.12.2022.
Seniorom sme odniesli vianočné balíčky, ktoré vyrobili a zakúpili naši žiaci a pedagógovia.
Aj my sme skúsili, že "Láska nepozná starobu a srdce nepozná vrásky". Radi sme potešili.

 

 


🐾 Vianočná zbierka pre štvornohých kamarátov


Za necelý mesiac sa nám podarila vyzbierať krásna hromada vecí pre útulkáčikov (deky, uteráky, teplé oblečenie, dezinfekčné prostriedky, misky, maškrty i dokonca oblečenie pre psíkov). Vďaka patrí našim dievčatám- Gréte, Lily, Melise, Livke, a Viky zo IV.I, ktoré organizačne sa podieľali na chode školskej zbierky.
Pozri viac fotiek

A samozrejme OBROVSKÁ VĎAKA patrí všetkým darcom s dobrým srdiečkom, ktorí neváhali, prispeli a podporili dobrú vec. Spoločne sme pomohli uľahčiť zimný čas, ktorý je vždy náročným obdobím pre útulky. Zbierka bola osobne odovzdaná 9.12. pre Útulok UVP Košice Návštevu v útulku sme naplno využili a s radosťou sme psíkom venovali svoj čas a niektorých sme vyvenčili. A spokojnosť bola na obidvoch stranách. Veď ako sa hovorí: ,,Najlepší terapeut má srsť a štyri nohy.‘‘ ??


 


Roots & Shoots pokračuje


Dievčatá I. I ďalej napĺňajú program Roots & Shoots. Aj napriek množstvu snehu sa vybrali do Fakultnej nemocnice L. Pasteura oboznámiť jej zástupcov so svojimi zámermi. O čo ide? Po „mapovačke“ okolia školy zistili, že areál blízkej nemocnice ponúka možnosti na vytvorenie oázy pokoja. Aktívne dievčatá chcú tu vysadiť bylinky a lavičky pomaľovať eko-námetmi s motivačnými heslami.
A darí sa im! Zástupcovia nemocnice boli ich návrhom nadšení a dohodli sa na spolupráci. Spoločne vybrali miesto na realizáciu projektu. Dievčatám držíme palce a tešíme sa na ďalšie správy.

 


Vianočná matematika


Tentokrát si „lámali hlavu“ nad hlavolamami (??) naši prváci. Pre lepšiu náladu im spoločnosť robili hudobné vianočné hity. Úlohy neboli jednoduché, ale i tak si s nimi poradili. Pracovali vo dvojiciach, takže brainstorming im dosť pomohol. Všetci boli odmenení sladkými odmenami.

 


Naše darčeky potešili seniorov


9. 12. 2022 bolo v Špecializovanom zariadení pre seniorov Arcus na Skladnej ulici v Košiciach veľa radosti. I.NSA s p. učiteľkou Ing. Mentovou tam odniesla až 33 krabíc, ktoré žiaci a pedagógovia našej školy s láskou vyrábali a naplnili handmade darčekmi a malými pozornosťami. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto dobrovoľníckej akcie a spríjemnili tak seniorom predvianočný čas. Tešíme sa na ďalšie stretnutie, lebo vedenie a klienti zariadenia prejavili záujem aj o naše beauty služby.

 


Predvianočná úcta a pozornosť pre seniorov


Naši žiaci I. NSA triedy odboru vlasovej kozmetiky a tri žiačky II. A triedy z odboru kozmetik, pod vedením p.uč.Mentovej, dnes navštívili Dom pokojnej staroby, ktorý sa nachádza v Košiciach. Po dlhšej pauze a uvoľnení opatrení sme využili príležitosť a radi opäť navštívili klientov zariadenia, aby sme im poskytli beauty služby a hlavne spríjemnili predvianočný čas.
Pozri viac, aj video

Žiaci s úsmevom na tvári strihali pánov i dámy, farbili obočie a aj poskytli príjemnú masáž rúk. Skrášľovacie úkony žiakom išli s ľahkosťou, a taktiež záujem o beauty služby prejavili aj zamestnanci, ktorým sa naši žiaci tiež s radosťou venovali. Pre seniorov si žiaci pripravili aj milé prekvapenie- ruženčeky, ktoré stihli vytvoriť v škole počas vyučovania. Dnešný deň bol plný radosti, úsmevov i príjemných okamihov. V našom živote je dôležité nielen to, čo dostaneme, ale oveľa dôležitejšie je to, čo darujeme- lásku, porozumenie, ochotu a svoj čas. A to, čo je darované od srdca je na nezaplatenie

 


A už je za nami aj 6. december 2022


V priestoroch školy prebiehal Deň otvorených dverí na Gemerskej, ktorého tohoročným cieľom bolo nielen oboznámiť deviatakov – záujemcov o štúdiu na našej škole, ale aj ich čosi hneď naučiť, ukázať a podrobne popísať využitie kaderníckeho a kozmetického náradia, vysvetliť, ako sa majú starať o svoje ruky, ako sa líčiť v bežný deň a ako vo sviatok. Fotostena lákala deviatakov, aby sa pri nej odfotili ozdobenými rôznymi veselými doplnkami. Z DOD odchádzalo 86 návštevníkov z 33 základných škôl s nadštandardnými informáciami, príjemnými dojmami, vyskúšali si naše beauty služby a potvrdili, že ich predbežný výber strednej školy bol správny. Celá škola šumela, po chodbách chodil Mikuláš so sprievodom, ktorý obdarovával, zabával všetkých na našej škole žiakov, učiteľov, majsterky odborného výcviku a všetkých zamestnancov. Táto milá aktivita bola zorganizovaná žiackym školským parlamentom. Spojenie týchto dvoch akcií prinieslo všetkým zúčastneným žiakom, návštevníkom, organizátorom, učiteľom príjemne a veselo prežitý deň. A odkaz pre budúcich deviatakov, ktorí DOD nestihli. Príďte sa k nám pozrieť, radi vás prevedieme priestormi školy a ukážeme, čo sa môžete u nás naučiť.

 


SOLVE FOR TOMORROW


Chcete zmeniť svet? Máte nápad, ako pomôcť sebe aj ostatným? Dokážete navrhnúť riešenie problému v rámci výzvy so zapojením technológií a technologických inovácií, softvér alebo hardvér? Veríte, že vaše myšlienky majú potenciál zaujať zákazníkov alebo investorov? Potom je tu program Solve for Tomorrow!
Na túto výzvu reagovali dievčatá zo IV. I – Lívia Bujňáková a Melisa Strompová. Bližšie informácie o projekte sú vo videu.

 


PRO EDUCO


Prezentovali sme sa na podujatí Pro Educo v Kulturparku v Košiciach (30.11.-1.12.2022). Žiaci ZŠ sa prišli dozvedieť o možnosti študovať u nás, mohli sa porozprávať s učiteľmi a žiakmi, prečo prísť študovať k nám. A nielen to - kto chcel, mohol využiť šikovnosť našich študentov. Tešíme sa, že sa vám v našom stánku páčilo a že sa možno uvidíme v septembri. Tešíme sa na budúcich žiakov v odboroch kaderník, kozmetik, kaderník - vizážista, kozmetička a vizážistka. Viac foto je na našom FB facebook.com/sos.gemke

 


Jeseň s matematikou


Spojenie jesene s matematikou sa niekomu zdá nemožné. Naši druháci s tým problém nemali, vo dvojiciach pracovali ako včeličky. Riešili hlavolamy o 106! Súťaž bola v učebni informatiky, pretože úlohy boli zadané cez počítač. Vôbec nie je dôležité, kto vyhral. Hlavné je, že si toto predpoludnie všetci užili.

 


Roots & Shoots - mapujeme okolie školy


Dievčatá z I. I, ktoré sa zapojili do celosvetového programu Roots & Shoots, boli v pondelok na „mapovačke“. O čo ide?
Chcú zlepšiť život ľuďom vo svojom okolí. Na mape mestskej časti Juh vyznačili miesta, ktoré by mohli skrášliť, vylepšiť, obnoviť. Zaujal ich areál nemocnice. Tu objavili lavičky, ktoré by súrne potrebovali „rekonštrukciu“. Uvažujú aj o vysadení bylinkových záhonov. Prečo to všetko? Nuž, aby vytvorili oázu pokoja a optimizmu. Držíme im palce!

 


Neplytvajme potravinami!


Vedeli ste?
... že každoročne sa v EÚ vyhodí 88 miliónov ton potravín, čo predstavuje asi 170 kg na osobu
... že jeden obyvateľ Slovenska vyprodukuje 127 kg potravinového odpadu
... že až štvrtina zeleniny môže skončiť v koši, iba kvôli svojmu neestetickému vzhľadu, pričom nemusí byť pokazená
... že až 9 % domácností plytvá potravinami každý deň, zatiaľ čo každý deviaty človek na svete trpí hladom.
Nielen o tom sme sa dozvedeli na workshope 23. a 24. novembra 2022. Zástupca Potravinovej banky Slovenska nás prekvapil údajom zo štatistiky, že najviac potravinového odpadu sa vytvorí v domácnostiach. To znamená, že jeho zníženie máme vo vlastných rukách!
Po prednáške sme v skupinách pracovali na svojich projektoch, ktoré sme potom úspešne obhájili. Svedčia o tom aj fotografie v galérii.

 


Poďakovanie za vaše otvorené srdce


V októbri sa konala v škole charitatívna zbierka, za ktorej konanie nám prišlo toto poďakovanie:
"... v prílohe si dovolím zaslať Vám poďakovanie za účasť Vašich študentov na zbierke Otvor srdce. Boli pre nás naozaj cennou pomocou. Ďakujeme! Zároveň by bolo pre nás cťou, keby ste prijali pozvanie na benefičný koncert, ktorý organizuje OZ Dobré srdce - Good heart pod záštitou predsedu KBS, košického arcibiskupa Mons. Bernarda Bobera na pomoc mamám a deťom v núdzi 11.12.2022 o 18.00 v Seminárnom kostole, Hlavná 81. Tešíme sa na Vás. Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať! Jana Rečičárová, OZ Dobré srdce - Good heart

 


Beauty deň na Gemerskej – krása tela aj duše


Krásny deň bol plný pozitívnych pocitov, úzko prezentujúci špecifiká našich odborov.
Zdravý životný štýl, starostlivosť o telo, dušu, pohyb pre zdravie i stravovacie návyky boli predmetom Beauty dňa na Strednej odbornej škole beauty služieb, Gemerská 1, Košice. Do organizovania sa v spolupráci s odborníkmi z praxe, pedagógmi školy zapojil aj školský parlament.

Fotogaléria a viac textu TU

Do podujatia bola zainteresovaná celá škola. Mohli ste ochutnať chutné a zdravé nátierky, cvičil sa workout, zumba i pillates. V komornejšom prostredí sa žiaci oboznamovali s pravidlami dentálnej hygieny, starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku, ruky a nohy i duševné zdravie, vyrábali sa pomády, šumivé gule do kúpeľa, skúšali rôzne arómy a aj ich výrobu. Kto čo vedel, to ukázal a učil ostatných. Privítali sme a získavali odborné rady od fachmanov z praxe. Pani Goleňová, tak ako každý rok, učila o správnej starostlivosti o chrup a ústnu dutinu, Peťa Vasiľová – bývala žiačka našej školy, priniesla do našej telocvične ruch a dobrú náladu pri precvičovaní zumby, ktorej je dlhoročnou cvičiteľkou. 16. november je dňom tolerancie. V zmysle významu tohoto pojmu bola pre všetkých žiakov školy vyhlásená fotografická súťaž. Žiaci svoju vnímavosť prezentovali fotografiami zo svojho okolia. Námetmi boli bezbariérové prístupy pre zdravotne znevýhodnených, nápisy aj v brailovom písme, ozvučenie hromadnej dopravy, tolerancia a pochopenie potrieb starých rodičov ale aj malých detí, iného národa, národnostnej menšiny, sexuálnej orientácie a rodovej identity. A aby sme dodržali naše zvyky, v rámci sprievodných podujatí žiaci odborov kaderník a kaderník a vizážista vytvorili kompletnú vizáž inšpirovanú ovocím a zeleninou. Ukázali svoju zručnosť, kreativitu a hlavne zmysel pre humor.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na priprave prezentácií – hosťom, učiteľom, žiakom.
Ďakujeme za krásnu atmosféru a pocit spolupatričnosti k našej škole.

 


Biznis fórum Rozbehni sa!


Dievčatá z II. A sa 10. novembra 2022 zúčastnili workshopu podni-kateľskej prípravky Rozbehni sa! Academy. Získali inšpiráciu a návod ako rozbehnúť inovatívny nápad s minimálnym štartovacím kapitálom. Podujatie je určené pre mladých ľudí s nápadom ako aj pre tých, ktorí ešte nemajú nápad. Žiaci si rozvinú svoje podnikateľské zručnosti absolvovaním 3 vzdelávacích workshopov.
Premieňanie K.O. nápadov na O.K. nápady na základe prípadových štúdií – posúdenie kvality nápadu.
Analýza konkurencie - ako zrealizovať prieskum konkurencie a odlíšiť svoj nápad nielen na slovenskom trhu.
Zákaznícky prieskum - jednoduchý návod ako opísať nápad na jednu A4 a „opinpongovať“ nápad so zákazníkmi.

 


VEDA je ZÁBAVA


Naši prváci v rámci Týždňa vedy a techniky mali možnosť experimentovať s domácimi surovinami – sóda, ocot, mlieko, potravinárske farby, olej. Pokusmi si doma môžu spestriť akúkoľvek oslavu.

Lávová lampa pôsobí doslova magicky a jej pestrofarebný dizajn si získa určite každého. Stačí k tomu len ocot, kúsky sódy a olej. Jemné svetlo navodí tú pravú atmosféru vhodnú k relaxácii. Pozorovanie stúpajúcich a klesajúcich bubliniek má dokonca upokojujúce účinky. Dúhové mlieko .Ak dáte do mlieka saponát, zníži sa povrchové napätie tekutiny, takže farba sa môže ľahšie pohybovať. Reakciou saponátu a tukov vznikajú micely. Pri ich formovaní vytláčajú pigmenty vo farbive. Vznikajú tak zaujímavé „obrazy“.

 


Klimatická záhrada: ŽIVÁ UČEBNICA našej školy


V rámci grantového programu Nadácie SPP – SPPoločne pre komunity – sme premenili školský dvor na klimatickú záhradu. K existujúcim dažďovým záhradám a ekoučebni pribudlo jazierko, ktoré postupne vytvorí vodný biotop.
Vieme, že trávnik nedokáže zadržať uhlík, zvlhčovať, udržiavať mikroklímu, ale lúka áno – preto časť pozemku sme vyhradili pre „divočinu“ tzn. miesto bez zásahu človeka.

Predsa čítaj viac!
Podľa štatistík klesá množstvo a rôznorodosť hmyzu - opeľovačov. Na ich prilákanie sme vysadili trvalky – echinacea, ježibaba, levanduľa, kocúrnik, chrastavec, čistec, topoľovka, .... (Mnohé z nich majú aj liečivé účinky.) Nielen opeľovače, ale aj iné druhy hmyzu tu nájdu svoje útočisko v podobe „hmyzieho hotela“.
Kompost je základné pôdne aditívum, ktoré zlepšuje úrodnosť a štruktúru pôdy. Preto tu máme dvojkomorový komposter, postavený z použitých paliet. Možno niekto ani netuší, že zelenina sa dá pestovať skoro všade, aj na betóne. Dva vyvýšené záhony sú toho dôkazom. K starému vysokému plotu dievčatá vysadili pavinič, ktorý ho premení na vertikálnu „zelenú stenu“.
Ako udržiavať takúto záhradu sa postupne učíme na školeniach a workshopoch.
Jednoducho - vzniklo jedinečné miesto pre vzdelávanie, oddych, terapiu a spoluprácu. Svoj čas si tu môžu krátiť aj zákazníci, ktorí čakajú na naše kozmetické a kadernícke služby.

 


Opäť sme získali titul ANGAŽOVANÁ ŠKOLA


11. októbra 2022 sme si na konferencii Dobrovoľníctvo ako príležitosť na rozvoj v Banskej Bystrici prevzali prestížne ocenenie Angažovaná škola 2022 za projekt Chobotničky pre bábätká – pre mamičky. Náš projekt postúpil aj do medzinárodnej súťaže strednej a východnej Európy Regional Award for Succesfull Service-Learning Practice in Central and Eastern Europe, kde zo 75 projektov zo šiestich krajín vybrali 18 finalistov.
Predsa čítaj viac!

Dobrovoľnícky projekt realizovala p. uč. V. Mentová v minulom školskom roku so študentkami I.NSA a II.NSA. Spolu uháčkovali 30 chobotničiek, ktoré pomáhajú bábätkám, hlavne predčasne narodeným, aby boli spokojné a cítili sa v bezpečí. Chobotničky darovali Neonatologickému oddeleniu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Service learningový projekt vypracovala a do súťaže nominovala p. uč. E. Fertaľová. Na konferencii sa okrem nich zúčastnili aj naše študentky S. Pazderaková a J. Herčková. Patrili medzi vyše 100 účastníkov základných a stredných škôl, učiteľov a zástupcov z mimovládneho sektora a samospráv. Naše pani učiteľky a študentky prezentovali svoj projekt formou Živej knižnice. Cieľom konferencie bolo priblížiť stratégiu service learning ako nástroj rozvoja sociálnych a občianskych kompetencií mladých ľudí a výchovy k dobrovoľníctvu. Národné oceňovanie Angažovaná škola sa koná pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Hlavní organizátori konferencie boli Pedagogická´ fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. Toto ocenenie si veľmi vážime, rovnako ako sme sa potešili v roku 2021, kedy sme získali titul Angažovaná škola-víťaz za projekt Beauty srdce pre osamelých seniorov.

Video o našom projekte TU
Viac o konferencii sa dočítate TU a tiež ANGAŽOVANEJ ŠKOLY

 


Opakovanie volieb do RADY ŠKOLY


Volebná komisia v priebehu volieb, konaných 29.9.2022, konštatovala, že nebola prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, preto voľby nemohli pokračovať a musia sa zopakovať.

Riaditeľka SOŠ beauty služieb, Gemerská 1, Košice oznamuje, že podľa § 25 ods. 12, písm. e) zákona č. 596/2003 Z. z. vyhlasuje doplňujúce voľby do Rady školy pri SOŠ beauty služieb, Gemerská 1, Košice (ďalej len RŠ) za zástupcu rodičov, lebo rodičovi Richardovi Takáčovi zaniklo členstvo v RŠ dňom 31.05.2021.
Opakované doplňujúce voľby sa uskutočnia v termíne 15.11.2022 (utorok) od 16.00 hod. do 17.00 hod. vo vestibule školy.
Návrhy kandidátov predkladá Výbor ZR, individuálnu kandidatúru a súhlas kandidáta (formulár je nižšie) na člena RŠ za rodičov môžete doručiť poštou alebo osobne na sekretariát školy do 14.11.2022 do 15.00 hod., s označením obálky „Rada školy“.

 


ZLATÉ NOŽNICE sú naše


Po dvoch rokoch prestávky sa žiaci Strednej odbornej školy beauty služieb, Gemerská 1, Košice zúčastnili súťaže v odborných zručnostiach Skills Slovakia, Súťaž o zlaté nožnice „Ukáž čo vieš“ v odboroch kaderník a vizážista, ktorá prebiehala v Bratislave 21. 10. 2022.

Chcem čítať viac

V súťažnej kategórii Komerčný svadobný účes žiačka II.A triedy Daniela Vasilišinová vytvorila účes, s ktorým sa v celoslovenskej konkurencii umiestnila na 1. mieste a zároveň získala cenu Absolútneho víťaza zlatých nožníc 2022. Vo veľkej konkurencii, síce bez pódiového umiestnenia, dobre obstáli v kategórii Pin-up Girl žiačka I.I triedy Adriána Gáborová a v kategórii Moderný pánsky strih žiak I. NSA Matúš Dušan Goleňa.
Zodpovedná príprava žiakov, odborné rady a trpezlivosť majsteriek odborného výcviku priniesli svoje ovocie nie len vo forme konkrétnych kreácií, ale aj ako inšpirácia a výzva pre ostatných žiakov školy zúčastňovať sa súťaží, nebáť sa konfrontovať so súťažiacimi.

Žiakov na súťaž pripravovali p. Bodnárová, p. Petričková a p. Ivanová. Daniele Vasilišinovej blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov pri aktivitách kde bude môcť ukázať svoju zručnosť a kreativitu.

 


Vyhlásenie volieb


Rada školy pri Strednej odbornej škole beauty služieb, Gemerská 1, Košice Vám oznamuje, že podľa § 2 ods. 4 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Článku V. ods.1 Štatútu Školského parlamentu vyhlasuje voľby do Školského parlamentu pri Strednej odbornej škole beauty služieb, Gemerská 1, Košice.

Voľby sa uskutočnia v termíne od 07.11.2022 do 11.11. 2022. Podrobnosti TU

 


Rozbiehačská optika


Rozbehni sa! Academy učí mladých ľudí ako rozbehnúť podnikanie. Majú tak možnosť pochopiť podnikanie, zvýšiť svoje šance na úspech. Ak ich podnikanie zaujme, budú môcť prihlásiť svoj nápad a získať až 500€ a profi podporu pre jeho rozbehnutie. Naše druháčky sa preto 4. októbra zúčastnili workshopu "Rozbiehačská optika". Užívali si to, čo vidno aj na fotkách. :-)

 


Deň pre rodičov a priateľov školy


V priestoroch Strednej odbornej školy beauty služieb 29.9. 2022 bola zorganizovaná prezentácia odborov kaderník, kozmetik, kaderník-vizážista, kozmetička a vizážistka a vlasová kozmetika spojená s módnou prehliadkou a prezentáciou tímovej práce žiakov školy. Na prezentácii sa podieľali žiaci a pedagógovia školy v spolupráci so školským parlamentom.

Cieľom našej poučnej, ale aj veselej akcie bolo ukázať sa rodičom, osloviť a pripomenúť sa našim priateľom, podporovateľom, zákazníkom, širokej verejnosti a inšpirovať našich prvákov.

Pokračovanie

Návštevníci nášho podujatia využili kadernícke, kozmetické a manikérske služby. Veríme, že sme ich oslovili, a nabudúce už navštívia naše prevádzky, kde poskytujeme kadernícke a kozmetické služby pre verejnosť.
Súčasťou celodenného programu bola módna prehliadka kolekcií „Spomienky na leto“ a „S pepitom letím svetom“. Žiaci sami tvorili choreografiu, vybrali hudobný sprievod, pripravovali modelky, vyberali modely ušité žiakmi odevného dizajnu, kde ukázali svoju kreativitu, zručnosť a schopnosť tímovej spolupráce.
Spojenie zručnosti žiakov našich odborov, tímovej spolupráce vyústilo v nádherných kreáciách na tému Jesenná nálada. Náročnú účesovú tvorbu zabezpečovali žiačky odboru vlasová kozmetika, kde zúročili získané schopnosti, zručnosti a inšpirácie. Výsledkom boli profesionálne vytvorené účesy, ktoré korešpondovali s celkovým dizajnom. Extravagantné – fantazijné líčenie bolo rovnocenným článkom výsledného dizajnu, žiaci odboru kaderník – vizážista predviedli okrem líčenia aj prekrásnu a precíznu maľbu na tvárach modeliek. Rozchádzali sme sa neskoro popoludní s pocitom užitočne, ale najmä v pohode a veselo prežitom dni.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili prípravy a realizácie Dňa pre rodičov a priateľov školy.

Písali o nás - VUC KE

 


EKO svetlo - náš projekt svieti


Vo februári 2022 sme sa tešili zo schválenia nášho projektu na výzvu nadácie VSE. Projekt je už zrealizovaný. Svetla je viac a spotrebuje sa menej energie. Takto o ňom výstižne píšu aj na KSK: SOŠ beauty služieb v Košiciach realizovala projekt Ekologickejšie chodby

 


Šanca byť lepším


V stredu 21.9. 2022 sa stretli žiaci odboru kaderník a vlasovej kozmetiky s majstrom sveta v náročnej účesovej tvorbe Lukášom Očenášom, bývalým žiakom našej školy. Okrem opísania cesty, ktorá ho priviedla k jeho úspechom ponúkol našim žiakom možnosť zapojiť sa do tejto súťaže, ktorá sa uskutoční v septembri 2023. Vysvetlil našim žiakom, že to bude veľká drina, ale z jeho strany aj veľká podpora vo forme tréningov.

Veríme, že sa naši žiaci do súťaže zapoja a využijú túto úžasnú ponuku zo strany p. Očenáša, našej školy a budú úspešne reprezentovať v prvom rade seba a našu školu.

 


Bývalým žiakom sa darí


Žiaci I.D triedy spolu s p. Ivanovou navštívili počas OVY barber štúdio RICHI, ktorého majiteľom je Rišo Friedrich, náš nedávny absolvent. V priestoroch štúdia im boli prezentované produkty barberského štúdia spolu s kozmetikou, ktorú barbieri používajú pri úprave vlasov a brady zákazníkov a prevádzka barberského štúdia.

Rišo, palec hore, nech sa ti darí, si pre našich prvákov dobrou inšpiráciou.

 


Voľby do RADY ŠKOLY


Riaditeľka SOŠ beauty služieb, Gemerská 1, Košice oznamuje, že podľa § 25 ods. 12, písm. e) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhlasuje doplňujúce voľby do Rady školy pri Strednej odbornej škole beauty služieb, Gemerská 1, Košice (ďalej len RŠ) za zástupcu rodičov, lebo rodičovi Richardovi Takáčovi zaniklo členstvo v RŠ dňom 31.05.2021.
Doplňujúce voľby sa uskutočnia v termíne: 29.09.2022 (štvrtok) od 10.00 hod. do 17.00 hod. vo vestibule školy.
Návrhy kandidátov predkladá Výbor ZR, individuálnu kandidatúru a súhlas kandidáta (formulár je nižšie) na člena rady školy za rodičov môžete doručiť poštou alebo osobne na sekretariát školy do 28.09.2022 o 15.00 hod., s označením obálky „Rada školy“.

 


Riaditeľské voľno


Oznamujeme žiakom a rodičom, že riaditeľka školy udeľuje žiakom riaditeľské voľno na deň 16.09.2022 (piatok). V pondelok, t.j. 19.09.2022 žiaci cez Edupage zašlú potvrdenie o bezpríznakovosti, resp. prinesú v písomnej forme.

 


Aj učitelia sa vzdelávajú


Počas 6. a 7. júla 2022 sa učitelia našej školy zúčastnili vzdelávania „Rozvoj zamestnateľnosti“, ktoré pre nás v rámci projektu Budovanie kompetencií žiakov pre moderný trh práce (ITMS312011 Z298) zrealizovala vzdelávacia organizácia JA Slovensko, n.o.

 


Školský rok 2022 - 2023


Slávnostné otvorenie školského roka 2022-2023 sa uskutoční v pondelok 5. septembra 2022 o 8:00 hod v priestoroch školy.

Zraz 7:45 pred školou

Prajeme všetkým úspešný školský rok 2022 - 2023!

(po skončení slávnostného otvorenia sa uskutočnia triednické hodiny v kmeňových učebniach)

 

• • •



Staršie udalosti, ale tiež zaujímavé


Udalosti v školskom roku 2021-2022

Udalosti v školskom roku 2020-2021

Udalosti v školskom roku 2019-2020

Udalosti v školskom roku 2018-2019

Udalosti v školskom roku 2017-2018

Udalosti v školskom roku 2016-2017

Udalosti v školskom roku 2015-2016

Udalosti v školskom roku 2014-2015

Udalosti v školskom roku 2013-2014

Udalosti v školskom roku 2012-2013

Udalosti v školskom roku 2011-2012

Kalendár

Neprehliadnite!



V roku 2021 sme sa stali držiteľmi prestížnej značky

ANGAŽOVANÁ ŠKOLA

V roku 2022 sme opäť získali značku Angažovaná škola


Karta ISIC/EURO26

Info o platnosti na stránke DPMK

Cena za prolongáciu 3 € cez SMS.


Uvažuješ??

...o práci v Európe...

...o štúdiu v Európe...


Fotogaléria